Son iki ay içerisinde evimin bir
köşesinde hobi amaçlı olarak İstiridye mantarı yetiştirme girişiminde bulundum.Yetiştirme
için gerekli mantar tohumunu yani miseli internetten tespit ettiğim bir mantar
firmasından temin ettim,önce bir hızar atölyesinden aldığım kavak ağacı tozunu orta büyüklükte bir
kazanda kaynattığım suda 10 dk. bekleterek strilize ettim ve soğuduktan sonra youtube’de
gördüğüm gibi naylon poşetlere doldurup miseli ektim ve önceden hazırladığım
raflı mini seraya yerleştirdim ısıyı ayarlayamamakla birlikte züccaciyede
satılan plastik hazneli püskürteçle iki güne bir steril su püskürterek %85 ila %95 arası nemliliği kolayca sağladım onlarda
herhangi bir ilerleme belirtisi yokken bu defa da artan miseli yukarıda
anlattığım şekilde sterilize ettiğim buğday samanına ektim ve aynı seranın boş
kalan yerlerine koydum sonuç olarak sterilize buğday samanına ekilen misel kavak tozuna ekilenden çok daha kısa bir
sürede gelişip mantar verdi ve hasat
ettiğim istiridye mantarları marketlerde satılan şapkalı mantardan çok daha
lezzetliydi,uygun ortamda istiridye mantarı yetiştirmenin çok fazla emek ve masraf gerektirmeyen zevkli
ve aile mutfağı için lezzetli bir uğraş
olduğu kanaatindeyim