27 Ağustos 2011 Cumartesi

İhtar Ve Ya İhbarlarınızı Daima Noterler Vasıtası ile Yapınız

Gerek tüketici hukuku gerekse sair hukuki konularda muhatabınıza göndereceğiniz ihtar mahiyetindeki isteklerinizi daima Noterlerden göndermeye özen gösteriniz.



Noterlerden gönderilen ihtarların ikna etme ve delil olma özelliği diğer yollardan (mesela iadeli taahhütlü mektuplardan)daha kesin ve keskindir.

bir kere evrakın Noterlik gibi bir merciden gönderilmesi hukuki muhatabınızı daha çok düşünmeye sevk etmekte ve işin ciddiliğini arttırmaktadır.

Noterlikten giden evrakların bir adeti daima noterlikte kaldığından tarih ve yevmiye numarasını unutmadığınız takdirde yıllar sonra bile bu evraklar rahatlıkla tekrar temin edilip kullanılabilmektedir.

Evrak üzerinde tarih ve yevmiye numarası olması nedeni ile dava konusu edilen herhangi bir olay için diğerlerine nazaran dikkat çeken bir delil olmaktadır. Eğer ihtarında muhatabınıza yapması ya da yapmaması gereken işi süreli olarak belirtmişseniz (örneğin;yedi işgünü içerisinde borcunuz olan binTL yi ödemeniz gerekiyor şeklinde ) resmi merciler ile mahkemelerin sonuca ulaşmaları kolaylaşmakta ayrıca özellikle mahkemeler alacak davalarında temerrüt tarihi, borcun vadesi, muhatabın temerrüde düşmesi gibi konuları noterlik evrakındaki süre ya da tarihlerden kolayca tesbit edip sonuca ulaşmaktadır.

Hiç yorum yok: